Saturday, 2 February 2013

CERITA PASAL HURUF K PULAK YERR

Kepenatan jenjalan dari satu blog ke satu blog hari ni....Ramai jugak yang mawar follow hari ni...
Terimakasih pada yang singgah dan follow mawar balik tuu..... moga  silaturrahim berpanjangan dan saling kenal mengenal antara satu sama lain.... berkongsi ilmu dan apa juga yang bermanafaat.
Penat jenjalan singgah kat satu laman di facebook. Kalau tengahhari tadi mawar jumpa karangan menggunakan pangkal huruf P... petang2 mcmni jumpa pulak karangan pangkal semua huruf K...
hehehehe.... gelak2 sorang depan pc.... hilang penat kejap.... 
nie cuba korang semua baca..terbelit lidah tak ??



Ketam ketip kuku kakinya. Kawan karib Ketam,
 Kodok, kata kepada Ketam, "Kenapa kau ketip kuku kaki kau,Ketam...
 kenapa?" Ketam kata,
"Ku ketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut...
 kakakku kata, kalau kukuku kelurut, kita kena ketiplah!"

Kodok kentut kekeliruan. Kodok kata kekalutan, "
Kadang-kadang kalau kukuku kelurut, ku ketip kenapa keluar kudis?"
Ketam ketawa, "Kah..kah..kah..kah..kih..kih..kih..kih.. Kuh..kuh..kuh..kuh!! Kodok.. Kodok..
 kenapa kadar kebodohan kau ketara keterlaluan?"

Kodok kata kepada Ketam, "Ketam. Kenapa kau ketawakan ku?"
Ketam kata, "Kelakar."
"Kelakar ke kurang-ajar?" kata Kodok.
 Kerana kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok ketok kepala ketam kuat kadar kilat.

"kelekuk ! kepala Ketam kebengongan kerana kena ketukan Kodok.
Ketam kata, "Kodok.. Kodok..
 kenapa kau ketok kepalaku? Kan kesakitan.
" Kesian Ketam. Kerana kurang-ajar, kepalanya kena ketok.


ADESSS ...
 KEPENATAN  KETAWA KISAH KETAM KETUK KEPALA KODOK .... HEHEHE


buat yang sudi baca  sekuntum mawar merahh buat mu.... 




6 comments:

SHAFIQ HASHIM said...

Mengikut Jejak Yang Ditinggalkan Dari Blogger Shafiq Hashim (^_^)V

Nanti Jalan2 La Selalu Ke Blog Sy..:)

mawar libra said...

tq shafiq.....tq komen...singgah n follow kat sini..... nti mawar follow balik eaa....

baby comel said...

kenapa dgn kodok & ketam tu?? =) hehehe,

~dah follow sini, thanks

mawar libra said...

bergaduhh jerr.... kuku ketam panjang sangat...kena ketip kan sakit..tu lerr kedok ketuk.. hehehe

Bahrain Ramlan said...

Penat ea jalan2x..hehe...kelakar la kisah katak ngan kodok..haha...Morning too

noor liyana said...

hehe..memang kelakar..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...